Kezdőlap

Innen: Az Én Alkotmányom
A lap korábbi változatát látod, amilyen Kincses (vitalap | szerkesztései) 2021. szeptember 16., 16:47-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Balra az Egyesült Királyság parlamentjének épülete (Westminster-palota) és a Magna Carta Libertatum (1215), jobbra pedig a magyar országgyűlés épülete (Országház) és az Aranybulla (1222).
Köszi, hogy bekukkantottál a honlapomra.

Dr. Kincses István ügyvéd vagyok, több mint 30 éves praxissal a hátam mögött.

Az eddigi szakmai tapasztalataim felhasználásával arra próbálok választ keresni, hogyan lehetséges az, hogy míg az Európai Unió tagjaként azonos és reánk is kötelező európai jogi háttér mellett a tőlünk nyugatabbra lévő országokban jól működő és sokkal jobb életkörülményeket teremtő demokráciák működnek, addig nálunk ezzel ellentétes a folyamat kevesek gazdagodását szolgáló autokráciába hajló politikai rendszer alakult ki.

Ennek az alapvető eltérésnek alkotmányjogi gyökerei vannak, ezekre kíván a honlapom fókuszálni közérthető módon.

Összefoglaló módon megelőlegezve, hat alapvető problémával állunk szemben, azért tartunk ott ahol:

  1. A fordított világrend problémájával
  2. A nyitott felelősség problémájával
  3. Az elvtelen szimbiózis problémájával
  4. A koncentrált erő végzetes elgyengülésének problémájával
  5. A „biankó csekk” problémájával
  6. A hiányzó láncszem problémájával

Mivel olyan valaki került hatalomra, aki egyszerre mutatta be nekünk hogyan lehet kihasználni saját érdekében a hat problémát, a rendszer a továbbiakban nem maradhat így.

Ha a jelzett problémák közül egy is megoldásra kerülne, – leginkább a 2. sz. probléma – hatalmasat lépnénk előre.

Na, de hogy melyek ezeknek az összefoglaló módon megjelölt problémáknak az alkotmányjogi megfelelői, ahhoz sajna beljebb kell, hogy gyere a honlapon, amit jó szívvel ajánlok, mert igyekeztem mindent közérthetően és példákkal alátámasztva magyarázni.

Mindenki a 2022-es választástól vár valamilyen pozitív irányú elmozdulást, de ha elolvasod az anyagot te is megérted, hogy a semmire várunk, mert a fenti hat probléma kormányokon és ideológiákon átívelő probléma maradt.

Úgy tűnik, hogy két alternatívát kínálnak fel nekünk 2022-ben, vagy a korábbi, szemkilövetők csoportjára, vagy az ország felét lenyúlók csoportjára lehet majd szavazni. Annyit bizton állíthatok, ha egy rendszer csak rossz megoldásokat kínál fel, akkor a rendszer maga a hiba. Csak a rendszer megváltoztatása útján lehet pozitív válaszokhoz jutni. Ennek a honlapnak a pozitív válaszokhoz vezető út felvázolása a kifejezett célja.

Végezetül – és talán ez a legfontosabb célom – kísérletet tesz a honlap arra is, hogy a fentiekben jelzett problémák kiküszöbölésével felmutasson egy olyan komplett alkotmánykoncepciót, amely a ti és az én érdekeimet szolgálja, és valóban a mi jogainkat védi.

A záró részben pedig levezetem, hogyan lehetséges jogszerű eszközökkel a hatalom kihagyása mellett létrehozni egy olyan Alkotmányt, ami kizárólag a mi érdekeinket szolgálja. Nem kell hozzá más csak a saját elhatározásunk.

Akkor vágjunk bele, légy az útitársam ebben az intellektuális kalandban, amely számomra is az, itt a COVID járvány közepén 2021 februárjában, amikor hozzáfogtam kidolgozni minden olyan elképzelést, amely hosszú évek alatt halmozódott fel bennem.

Ezt a honlapot tekintsétek az én személyes tacepaómnak, vagy ha jobban tetszik a wittenbergi templom ajtajára kiszegezett alkotmányjogi hittételeimnek, a lényeg az, hogy ez az én személyes véleményem az egész rendszerről alulnézetből. Mivel az EU tagjai vagyunk a véleménynyilvánítás szabadságát az EU-nak kell(ene) szavatolnia, mivel mint látni fogjátok az anyagból, az Alaptörvény ezt a jogot ugyan leírva tartalmazza, de semmit sem garantál, mert arra teljességgel alkalmatlan.

Bocsi a tegezésért, de úgy voltam vele, ha már úgy is egy csónakban evezünk, amely leginkább csak körbe-körbe halad, – míg a többi csónak szép lassan elhúz mellettünk, – akkor ez a sorsközösség megengedhetővé teszi ezt a kommunikációs formát.